Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιατικη Γιορτη Ειδικου Δημοτικου & Νηπιαγωγειου Ζεφυριου (22 Δεκεμβριου)

Την Παρασκευή 22/12/2017, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η χριστουγεννιάτικη γιορτή με μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές δεν ήταν μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τους. Η ιδέα της συμμετοχής των γονιών και της υλοποίησης της ήταν της κας Σοφίας Παπαγεωργοπούλου, ψυχολόγος του σχολείου. Για την προετοιμασία της γιορτής βοήθησαν η κα Τριανταφύλλου Σπυριδούλα (εκπαιδευτικός), η κα Σπυριδοπούλου Δέσποινα (δασκάλα θεατρικής αγωγής), η κα Βασιλείου Αγγελική (μουσικός), καθώς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου μας. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν: "Ζούμε στιγμές... δημιουργούμε αναμνήσεις", καθώς στόχος ήταν να δοθούν ιδέες στους γονείς, ώστε να περάσουν όμορφες και αξέχαστες χριστουγεννιάτικες στιγμές με τα παιδιά τους.
Η κα Μαργαρίτη Μαρία, διευθύντρια του σχολείου, άνοιξε τη γιορτή με μια σύντομη αλλά ουσιώδη ομιλία, με κεντρικό θέμα το πραγματικό μήνυμα των ημερών. Αμέσως μετά, ανέβηκαν στη σκηνή τα παιδιά για να πουν τα ποιήματά τους και καταχειροκροτήθηκαν. Στη συνέχεια, την παράσταση έκλεψαν οι γονείς με τα παιδιά τους, που ανέβηκαν στη σκηνή παρουσιάζοντάς μας όμορφες χριστουγεννιάτικες ιδέες με την καθοδήγηση της κας Σοφίας Π. Στο τέλος, ανέβηκαν όλα τα παιδιά στη σκηνή και ερμήνευσαν όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, λαμβάνοντας το ζεστό χειροκρότημα των θεατών. Ξεχωριστό σημείο της γιορτής ήταν τα γράμματα, που έγραψαν οι γονείς για τον Άγιο Βασίλη, όπου και διαβάστηκαν στους υπολοίπους, προκαλώντας συγκίνηση στους πάντες.
Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί... Αμέσως μετά το τέλος της γιορτής, εμφανίστηκε στη σκηνή ο Άγιος Βασίλης, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά, ενώ ακολούθησε μπουφές με διάφορα εδέσματα. Αυτά έγιναν με τη συμβολή των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!