Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

"Τα παραμυθια των αδερφων Γκριμμ": Μια παρασταση στο σχολειο μας

23/10/2017: Σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τους ηθοποιούς της παράστασης "Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ". Πρόκειται για μια παιδική θεατρική παράσταση, που μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμμ και τους ήρωες τους, προσκαλεί  τα παιδιά να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και να μπουν σ’ αυτόν. Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, αποτέλεσαν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα στο νερό με αληθινές λίμνες, δέντρα, πολύχρωμα κουστούμια και μουσική.
Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της  γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας, μέσα  από τη σύγκρουση του καλού και του κακού και με όπλο την εξυπνάδα ενάντια στην δύναμη, είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς».
Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την παράσταση, καθώς κατά τη διάρκεια της παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονταν επί σκηνής, γελούσαν και στο τέλος χάρισαν ένα ζεστό χειροκρότημα. Μάλιστα, ορισμένοι ενθουσιώδεις, μικροί θεατές δεν δίστασαν να ανέβουν στη σκηνή για να βιώσουν τη μαγεία της.
Ο διευθυντής του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστούν τους ηθοποιούς για την χαρά, που προσέφεραν στα παιδιά μας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ξεχωριστή παράσταση...